Bran

– Hvor legenden om Dracula lever!

Du speider utover dalen i Transilvania. Navnet formelig drypper av blod. Der ligger det. Innhyllet i tåke. Slottet med den overnaturlige magien rundt seg. Hårene reiser seg på ryggen, du kjenner det dypt inn i sjelen og et kaldt gufs går gjennom deg. Du vet det var lenge siden han bodde der, at alt egentlig bare er overtro, påfunn og gamle myter, skapt av menneskets fantasi og behov for å forklare det grusomme, men allikevel. Velkommen til Bran og Draculas hjem!

Dette er følelsen som slottet alltid har hatt på folk. Der det rager på toppen av fjellknausen, mystisk og mektig, med sine høyreiste tårn og spir, hvitkalkede vegger og røde takstein.  Sol eller regn, snø eller tåke – slottet har uten tvil sin egen sjel den dag i dag. Det er en trollsk syn der det ruver på en høyde. For det er nettopp dette slottet som har gjort byen så kjent, og som er grunnen til at tusenvis av turister kommer hvert eneste år. Det er lett å forstå hvorfor Transilvania har fascinert, betatt og inspirert mennesker gjennom alle år.

Innbyggerne har gjort en solid jobb med å ta vare på legenden og byen sin. Markedsplassen rett nedenfor slottet bugner av rariteter og suvenirer med Draculas og Vlad Tepes på. Ivrige selger prøver å overtale deg om at du trenger «alt» de selger: postkort, vin, blodsmedisiner, kulepenner og t-skjorter. I tillegg finner du mye håndverk som er lokalprodusert, enten det er pelsvarer, kniplinger eller broderte duker og gardiner.

Ellers er Bran en søt liten by hvor restaurantene og kafeene ligger i både første og andre og noen ganger tredje etasje på huset. Staplet på hverandre for å slukke tørsten og sulten hos ivrige turister. Overnatting er enkelt med de mange pensjonat, vandrerhjem og hotell i området, og om sommeren er det herlig å sitte på balkongen og skue ut over den flotte naturen. De majestetiske fjellene, de dype skogene og hørte du ikke en ulv hyle ensomt ut i natten der ute i det fjerne?

Abraham Bram Stokers roman «Dracula» fra 1897 har bidratt sterkt til at myten om Transilvania som vampyrenes hjemland. Legg deretter til den blodtørstige og onde Vlad Tepes og et mystisk slott på toppen av en høyde, så er det ikke rart historien fenger. Slottets opprinnelige historie skal ikke avsløres her.

Legg turen til Bran slik at du kan avgjøre selv om det finnes vampyrer eller ei!

Pin It on Pinterest