Romania

– Mye mer enn Draculas hjemland!

Når du hører Romania tenker du automatisk på Transilvania, Dracula og Bram Stoker. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyrer og Ceausescu.

Sjarmerende byer med flott arkitektur, slott og borger. Nasjonalparker, fotturer, ville dyr, aktivitetsferier, høye fjell og dype daler. Kirker og klostre, museer og historiske monumenter. Opplev menneskene og deres folklore, musikk, mattradisjoner, dans og festivaler. Her kan du bo på flotte hoteller, i kloster eller hjemme hos en rumensk familie. Romania byr også på urørt natur, hvor fjellene stiger mot himmelen, tett skog og frodige enger, og hvor stillheten hersker. Dyrelivet er også mangfoldig, og du kan oppleve både ulv og bjørn i dette vakre landskapet.

Hovedstaden Bucuresti er en annerledes by, og ikke formet etter europeisk standard. Men går du litt under overflaten vil du finne byen meget interessant. Her finner du mye historie, sjarmerende og koselige restauranter og et stort utvalg butikker med varemerker du kjenner hjemmefra, men mye rimeligere.

Brasov er en sjarmerende by som ligger i Transilvania, omringet av Karpatenes mektige fjelltopper. Det er ikke uten grunn byen er en av Romanias mest besøkte steder. Med sin herlige blanding av gotikk, barokk og renessanse, nytt og gammelt, vil den garantert vinne en plass i ditt hjerte.

Du kommer ikke utenom en reise i Draculas fotspor, og Bran slott passer godt inn her. Utenfor byene er Romania som å reise tilbake i tid. Saksiske middelalderbyer, trekirker, hest og kjerre, gårder som klamrer seg fast i åssidene. Rumenerne har skjønt at det er viktig å ta vare på denne kulturen. Du vil bli satt bakover i tid, til en epoke der historien, fablene og legendene ble skapt. I tillegg kommer gjestfriheten til folket som lever her.

Romania er ganske så uoppdaget av nordmenn, noe som er trist, for landet har mye å by på. Landet er ganske så annerledes, og du kommer garantert til å trives! For ja, det er lett å forelske seg i Romania…

Pin It on Pinterest