10 grunner til å besøke Moldova

– Moldova er landet de fleste ikke har besøkt!

Hemmelighetsfullt, tradisjonelt, langt utenfor den vanlige turistruten og helt unikt! Du trenger egentlig ikke flere grunner for å reise til Moldova, men vi gir deg 10 grunner til:

1. Ingen andre europeiske land er i stand til å fascinere deg med så tydelige kontraster mellom prestasjoner av den moderne sivilisasjonen, som du ser i byene, og hverdagslivet til lokalbefolkningen.

2. Bare i Moldova kan du finne verdens største vingårder (mer enn 200 kilometer med vinkjellere under bakken). Dermed er de vinner av verdens største vinsamling i følge Guinness rekordbok.

3. Bare i Moldova kan du finne et så stort antall klostre, konsentrert på et så lite landareal. Klostrene ligger spredt rundt om, i skogområder og ved elvebreddene. Landet er hjem til Europas eldste fjellkloster.

4. Bare i Moldova kan du finne unike og naturlige formasjoner som kalles Toltry (undervannsskjær som ble skapt av Svartehavet 10-20 millioner år siden). Gjennom årtusener har tiden formet et vakkert landskap med ubeskrivelige former og huler og grotter.

5. Bare i Moldova lages kunsthåndverk slik de ble laget for mange hundre år siden, på den gamle, tradisjonelle måten. Samtidig forstyrres produksjonen verken av eller med den moderne fremstillingen.

6. Bare i Moldova kan du nyte fordeler av den beste dietten i verden. Det er kun her du vil finne de ferskeste, økologiske fruktene og grønnsakene, høstet direkte fra trær og busker.

7. Moldovere er meget hyggelige og gjestfrie verter. Du ønsker gjerne velkommen inn til Casa Mare (det største rommet i huset), hvor menneskene feirer viktige hendelser og familieselskap. Mens i andre land kan det være uhøflig å spise når du er gjest, men i Moldova er ansett som uhøflig om du spiser lite!

8. Nyt en opplevelsesrik og avslappende ferie i Moldova mens du deltar på The National Wine Festival. Den første uken i oktober har du muligheten til å delta i profesjonell vinsmaking, besøke vingårder og oppleve unike stunder dedikert til vinkulturen, kunst og gastronomi.

9. I Moldova finner du en enorm blanding av kulturer siden landet har blitt okkupert og overtatt av mange ulike dynastier gjennom historien. Det er en splittelse mellom vestlige og østlige ideologier. Dermed er alt duket for en interessant reise, siden du aldri vet hva du kommer til å møte underveis.

10. Bare i Moldova har du sjansen til å reise med en tidsmaskin! Vil du reise tilbake til tidsepoken under det gamle Sovjetunionen? Reise til Transnistria, på en utrolig tilbake-i-tid, med bygninger fra Sovjetunionen, monumenter av Suvorov, Lenin og Gagarin? Transnistria ser ut til å være fastlåst i fortiden…

Pin It on Pinterest