Moldova

– Et av verdens minst besøkte land!

Er du lei av turistflokkene og ønsker en ferie helt utenom det vanlige? Da er Moldova det perfekte reisemål! Det lille landet er både hemmelighetsfullt, tradisjonelt og har eksepsjonelt god vin. Et Shangri- La for de som søker det genuine. I tillegg kan du legge turen innom Transnistria, hvor det gamle Sovjetunionen fortsatt hersker.

Det lille landet ligger inneklemt mellom Romania og Ukraina, og byr på et bredt spekter av opplevelser. Tre inn i klostre, som ligger spredt om i det vakre landskapet og utforsk gamle fort og borger fra Middelalderen, hvor historien gir gjenklang i ganger og haller. Flere av borgene er som hentet rett ut av fantasibok, med tårn, tykke vegger og vollgraver.
På rekke og rad, så langt du kan se, strekker vinrankene seg gjennom landskapet. Under bakken oppbevares den edle drikk, hvor kilometer lange ganger er et ekte vinparadis. Glassene fylles, og det skåles og smakes i viner, som er internasjonalt anerkjent.

Opplev kulturen, hvor lokalbefolkningen ønsker deg velkommen med et stort smil, kledd i sine fargerike drakter. Se hvor stolte moldoverne er over sine tradisjoner, kultur og levemåte når de viser frem sine håndverkskunstner, som utføres slik de gjorde for flere hundre år siden.

Hovedstaden Chisinau er Moldovas største og livligste by. Dette er også utgangspunktet for alle reiser rundt om i landet. Byen dateres tilbake til 1420, og store deler av byen ble jevnet med jorden under Den andre verdenskrig og da et jordskjelv ødela byen i 1940. Chisinau ble gjenoppbygd etter sovjetisk stil fra 1950- årene. Men byen har da noen arkitektoniske perler, og er overraskende grønn og fredfull.

Moldova er et druedyrkende land, som har verdens lengste vinkjellere. Den mest kjente vingården er Cricova, med et underjordisk vinparadis. Rundt 60 av de 120 kilometerne av vinkjelleren, som dateres til det 15.århundre, er fylt med vinflasker. Dette utgjør verdens største vinsamling, som er dokumenter i Guinness verdensrekordbok.
Omvisning og smaking hører med til besøket. Ganske så unikt er den vinglassformede kjelleren som inneholder samlingsobjekter, inkludert 19 vinflasker som har tilhørt Hermann Göring.
Viner fra Cricova nyter høy anerkjennelse, både lokalt og internasjonalt.

Den første uken i oktober avholdes det hvert år en stor Vin Festival i Chisinau. Festivalen varer i to dager, og vingårder og produsenter kommer til byen for å presentere sine produkter. Det er vinsmaking, dans, sang og tradisjonell mat. Meget populært hos både lokale og besøkende!

Det unike komplekset Orheiul Vechi er Moldovas viktigste historiske sted, og byr på naturskjønne omgivelser. Klosteret ligger på en klippekant, over elven Raut. Komplekset er kjent for sitt grottekloster, men inkluderer også befestninger og ruiner, helt tilbake til oldtiden da Moldova var befolket av dakere for mer enn 2000 år siden og frem til tiden da Stefan cel Mare levde.

Den selverklærte republikken Transnistria, som består av en liten stripe land på den østlige elvebredden av Dniestr, er ett av de merkeligste stedene i Øst-Europa. Det er en ministat som offisielt ikke eksisterer i andres øyne – kun sine egne.
Transnistria er en region som ifølge FN tilhører Moldova, men opererer som en selvstendig stat. I dag er dette en republikk som ikke er anerkjent av noen annet land. De har sin egen grunnlov, nasjonalsang, flagg, regjering og postsystem.
Besøkende vil bli overrasket over dette området som er nesten identisk til den gamle Sovjetunion, med byster av Lenin.

Se Moldova – før resten av verden oppdager denne lille perlen!

Beste reiseperiode: Slutten av april til begynnelsen av juni og slutten av august til midten av oktober.

Pin It on Pinterest