Marokko

– Eventyrlig og kontrastfylt!

En reise til Marokko er som en reise gjennom Tusen og én natt. Dette afrikanske landet er et land med kontraster. Du reiser mellom pulserende storbyer til sjarmerende, uberørte landsbyer. Fra en bred strand til endeløse ørken. Her finner du frodige oaser, dramatiske fjellkjeder, shopping, eksotiske matretter og strandliv. Sahara – ørkenen forfører deg når du rir på dromedarer over sanddynene og en fantastisk soloppgang viser seg i horisonten. Når mørket faller på, ligger stjernehimmelen som et teppe over deg, mens du inntar en kopp te i teltet. For den aktive anbefales sandboarding i ørkenen og fotturer i Atlasfjellene. Kanskje foretrekker du å finne fred og ro ved å delta på en yogatime eller meditasjon.

Ved foten av Atlasfjellene finner du Marrakesh, en eksotisk og hektisk by som vekker alle dine sanser. På torget, Jemaa el Fna, yrer det av liv, og byen har mange attraksjoner. Ved kysten ligger Essouira, en billedskjønn og sjarmerende by som Torbjørn Egner hentet inspirasjon fra da han skrev Kardemomme By. Ønsker du en tilbakelent strandferie, er Agadir stedet for deg. Du kan gjøre som Humprey Bogart og besøke Cassablanca, en fascinerende by som du fort oppdager har svært lite til felles med filmen av samme navn. Hovedstaden Rabat er en tilbakelent by med tydelig europeisk preg, men som er både vakker å beskue og interessant å utforske.

I Marokko opplever du nye og spennende opplevelser hver dag. Du befinner deg i en livlig souk i det ene øyeblikket, for deretter å nyte en kopp myntete i det neste. Du besøker kongebyer hvor sultaner og konger har hersket gjennom århundre. Det blir besøk i moskeer, danseoppvisninger og magen tilfredsstilles ved et hvert måltid.

Opplev Marokko – kontrastenes land – du også!

Pin It on Pinterest