Lilongwe Wildlife Trust

– Kampen for dyrenes overlevelse!

Hvert år drepes 20 000 elefanter for støttennene sine i Afrika. Neshorn slaktes ned på grusomme måter for at hornet skal sendes til Kina og brukes i såkalt medisin (det er vitenskapelig bevist at hornet ikke har noen medisinsk funksjon) og skogsområder ryddes og dyrene får mindre territorium.
Malawi er et av de land i Afrika som nå har innsett at vi må sette foten ned og endringer må innføres snarest. Ellers vil ikke kommende generasjoner få oppleve elefanter, neshorn, løver, leoparder eller hyener i det ville. De vil kun finnes i dyreparker og i bøker.

Lilongwe Wildlife Trust ble dannet i 2007 og har satt fokus på bevaring av dyr og natur. De samarbeider med lokale myndigheter og med lokal befolkningen om informasjon rundt bevaring og hvilken enorm påvirkning det vil ha for landets biologiske og økonomiske påvirkning om det ikke blir en endring i menneskets holdning til krypskyting og ødeleggelse av naturområdene. Et flertall av innbyggerne i Malawi lever av turisme, men om dyrene forsvinner, vil ikke turister finne Malawi like attraktivt, og inntekten forsvinner. Ingen turister – ingen inntekt. Det er så enkelt forklart!

Organisasjonen bidrar i dag i kampen mot krypskyting, den ulovlige handelen av elfenben og andre dyreprodukter og med utdanning av lokalbefolkningen. Ikke bare informerer de om hvilke påvirkning dette vil ha for lokalsamfunnet, men de jobber også med utdannelse for Malawis barn gjennom sine prosjekter.
Lilongwe Wildlife Trust har også opprettet et senter hvor de tar inn skadde og foreldreløse dyr, og driver med forskning for best mulig å tilrettelegge samspillet mellom mennesker og dyr. Til tross for at store deler av Malawi er fredede områder, har dette lite betydning for krypskytere som kan tjene penger på elfenben. Organisasjonen støtter også landets viltvoktere og har sitt eget veterinær gruppe som rykker ut for å hjelpe dyr i nød. Lilongwe Wildlife Trust har også tatt inn dyr som er blitt brukt på sirkus og som vises frem til betalende turister, mens de lider under grusomme forhold de timene de ikke vises frem.
I 2014/2015 stod senteret ansvarlig for pleie av 254 dyr i nød, 77 redninger, 57 dyr ble satt tilbake igjen i villmarken hvor de hører hjemme og ble besøkt av over 37 000 turister.

Du kan bidra med å melde deg som frivillig på senteret hvor du kommer i nær kontakt med dyrene, blir kjent med andre frivillige og lærer mer om Malawi som land og samtidig om deg selv. Frivillig arbeid gjør seg også flott på cv’en din for framtidig jobbsøking.

Unike Reiser støtter Lilongwe Wildlife Trust med å informere om arbeidet de gjør og ved at våre besøkende til Malawi får muligheten til å besøke senteret og se seg. Vi er også stolte av å kunne tilby frivillig arbeid hos organisasjonen. Programmet varer mellom 2-12 uker og består av å ivareta og mate dyrene som er under rehabilitering, observasjoner og sette dyrene ut i det fri igjen. Du får også mulighet til å engasjere deg i annet arbeid, som å bidra i utdannelsen av skolebarn, treplanting og utsettelse av bikuber. De to sistnevnte bidrar til å verne om naturen. Oppholdet tilpasses etter dine kvalifikasjoner og ønsker. Du må være 18 år for å delta.

Et opphold som frivillig kan kombineres med safari og andre spennende opplevelser i lille og sjarmerende Malawi.

Du kan støtte Lilongwe Wildlife Trust med et besøk, jobbe som frivillig, sponsor, medlem eller bare ved å spre ordet om denne flotte organisasjonen som bidrar til å bevare Malawis dyreliv og støtter lokalbefolkningen gjennom sine prosjekter.
Les mer om organisasjonen her: http://www.lilongwewildlife.org/

Pin It on Pinterest