Malawi

– Det nye safarilandet!

Dette lille landet er en nesten uoppdaget perle. Malawi ligger klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik, og er et trygt og vennlig land som lokker med en fascinerende miks av opplevelser, kultur og severdigheter. Ja, Malawi kan beskrives som rett og slett utrolig!

Malawi beskrives som ”Afrika for nybegynnere” og ”Det varme hjertet i Afrika”. Her finner du en herlig blanding av landskap, kultur, dyreliv, innsjøer og naturopplevelser. Landet ligger sørøst i Afrika, og landets sjel er Lake Malawi. Innsjøen dekker hele 20 prosent av Malawis areal. De høyeste toppene strekker seg 3000 meter mot himmelen. Store kontraster bidrar til at Malawi har noe av det mest varierte landskapet i hele Afrika.

Malawi har hele ni nasjonalparker og viltreservater. Selv om antall store dyr ikke er like høyt som i nabolandene, er safariopplevelsene noe helt spesielt. Fordelen er at safarien foregår i nesten uberørte områder. De mest kjente parkene er Nyika, Lilongwe, Majete og Liwonde. Sistenevnte park er en skjønnhet, med et imponerende antall elefanter og flodhester.

Malawi, et lite land hvor du ikke skal la deg lure av størrelsen. Til tross for at landet ikke strekker seg mer enn 12 000 kvadratkilometer utover, er opplevelsene desto flere. Bo hjemme hos en gjestfri familie, hvor du blir en av familien. Du kan reise på safari, utforske byer, vandre i fjell og daler, fiske, delta på båtturer, slå et slag golf, observere fuglelivet, lære om tradisjonell kunst og kultur og bruke dagene til å gjøre ikke noe på stranden.

Malawi er kanskje ikke så kjent, og de fleste tenker ikke på dette lille landet som et reisemål. Men Malawi innfrir og sniker seg inn på deg. Når du reiser hjem, er du fylt av uforglemmelige opplevelser, landets sjarm og gode mat – og lysten til å komme tilbake!

Pin It on Pinterest