Syv dagers tur opp Mount Kenya

– Chogoria – ruten!

Turen varer 7 dager/6 netter.

Denne turen er den ultimate vandreturen opp Kenyas høyeste fjell, Mount Kenya. Du får en fantastisk opplevelse i form av vakker og variert natur, lange vandreturer og et rikt dyre – og fugleliv. Ruten inneholder det beste fra hver av de tre vandrerutene opp Mount Kenya: Neru Meru, Sirimon og Chogoria.

Dag 1: Nairobi – Mount Kenya Bandas
Avreise fra Nairobi klokken 08:00 og så kjører dere til Mount Kenyas østlige side, Embu. Underveis får dere flott utsikt over fjellet dere snart skal bestige samt jordbruksområdene og små landsbyer. Dere ankommer Chogoria i tide til lunsj. Etter at måltidet er fortært kjører dere med 4x4 hjultrekker til startstedet for vandreturen. Herfra er det rundt ti kilometer til fots frem til Mount Kenya Bandas hvor dere overnatter i fjelltelt. Middag om kvelden.

Dag 2: Mount Kenya Bandas – Lake Ellis Campsite (3600 meter)
Etter frokost er det på tide å begi seg ut på eventyret. Turen foregår i et behagelig tempo. Turen går via Lake Ellis som byr på flott utsikt over Mugi, Ithangui og Giants Billiards Table. Lunsj inntas ved elvebredden, og så er det på tide å legge i vei på den siste etappen for dagen. Dere ender opp i leiren som ligger på 3600 meters høyde. Nå er dere virkelige utenfor allmenn – farts- vei!
Middag om kvelden.

Dag 3: Lake Ellis – Minto’s Camp
En ny, tidlig start. Dere befinner dere fortsatt langt «off the beaten track», og følger fjellkanten i rundt tre timer. Da slår dere inn på Chogoria – ruten, hvor flere vandrere håper å beseire Mount Kenya. Underveis er det magisk utsikt mot Gorges Valley og Northern Moorlands. Lunsj inntas et sted ved stien, før dere begynner på dagens siste etappe til Minto’s Camp på 4200 meter.
Om ettermiddagen blir det en kort fottur (10 minutters gange) til The Tempel, en klippe som stuper 150 meter rett ned. Navnet kommer fra de besøkendes stilling når de ligger og titter over kanten: det ser rett og slett ut som de ber. Middag om kvelden.

Dag 4: Minto’s Camp
Etter frokost blir det et besøk i Gorges Valley og dere får se det vakre Vivienne Falls. Fossefallet er oppkalt etter Vivienne Florence Beatrice de Watteville, en britisk eventyrer og forfatter. Hennes mest kjente bok er «Speak to the Earth». Det blir også tid til å se nærmere på Lake Michaelson. Tilbake til campen hvor dere spiser lunsj. Resten av dagen til avslapning. Overnatting på Minto’s Camp og middag om kvelden.

Dag 5: Minto’s Camp – Lenana – Shipton’s Camp
Dere starter vandringen før solen har stått opp. Målet for dagen er Mount Kenyas tredje største topp, Lenana (4985 meter). Dere ankommer rett før soloppgang. Når solen sprer sine stråler over landskapet, innser dere at det var verdt både såre muskler, ømme føtter og kalde netter. Utsikten er spektakulær og tiden på toppen av Lenana et minne for livet.
Deretter går turen nedover, gjennom Northface til Simba og så til Shipton’s Camp. Her venter frokost og en velfortjent hvilepause. Dere overnatter i Shipton’s Camp. Middag om kvelden.

Dag 6: Shipton’s Camp – Teleki Valley – den meteorologiske stasjon
Etter frokost går turen gjennom Mackinders Valley til Hausberg tarn. Ankomst Mackinders Camp i tide til lunsj. Mackinders ligger på fjellets østlige side og herfra har dere utsikt mot Mount Kenyas tre topper: Batian (5199 meter), Nelion (5188 meter) og Lenana (4985 meter). Fortsett så til den meteorologiske stasjonen hvor dere ankommer sent på ettermiddagen. Her blir det overnatting (3100 meter). Om kvelden inntar dere den siste middag på Mount Kenya.

Dag 7: Den meteorologiske stasjonen – Nairobi
Etter en tidlig frokost avslutter dere eventyret på Mount Kenya med en tre timers vandretur til inngangsporten Naro Meru hvor en bil venter på dere. Dere kjører tilbake til Nairobi eller videre til en ny og spennende destinasjon i Kenya.

Turen opp Mount Kenya kan fint kombineres med safari og sol og bad i Mombasa.

Pin It on Pinterest