Seks dagers tur opp Mount Kenya

– Kombiner flere ruter til toppen!

Turen varer 6 dager/ 5 netter.

Denne turen tilbyr det beste av Mount Kenya. Turen kombinere Sirimon – ruten, deler av Timau, deretter deler av Chogoria – ruten før eventyret avsluttes med nedstigning via Naro Meru – ruten.

Dag 1: Nairobi – Nanyuki
Ankomst Nanyuki klokken 11:00 hvor dere blir møtt av en guide og bærere. Deretter kjører dere til inngangsporten til Sirimon.  Eventyret starter med en lett tre timers vandring gjennom skogen til Judmaier’s Camp (3300 meter) hvor dere overnatter i fjelltelt. Middag om kvelden.

Dag 2: Mount Kenya
Etter frokost vandrer dere vekk fra Sirimon – ruten til en høyde av 3940 meter, og inn i Sirimon Valley. Dette er et sjeldent besøkt område, med et meget rikt dyreliv. Lunsj underveis. Dere overnatter i Sirimon Valley. Middag om kvelden.

Dag 3: Mount Kenya
En tidlig start på dagen, og dere vandrer ut av Sirimon Valley og videre inn i Hinde Valley. Dere krysser Nithi og Gorges Valley, som er noen av de mest sceniske områdene i Mount Kenya nasjonalpark. Her finner du 1000 klipper som strekker seg oppover, daler og fossefall som stuper nedover. Ikke rart dette området ansees som et av Kenya vakreste. Lunsj underveis. Overnatting i Hall Tarns på 4300 meter. Middag om kvelden.

Dag 4: Mount Kenya
Første stopp i dag er Lake Michaelson i Gorges Valley. Her får dere se den fantastiske klippeformasjonen som kalles The Temple. Turen fortsetter til Vivienne Falls, som er oppkalt etter forfatteren Vivienne Florence Beatrice de Watteville som skrev boken «Speak to the Earth». Om ettermiddagen returnerer dere til Hall Tarns hvor dere overnatter. Middag om kvelden.

Dag 5: Mount Kenya
Dere starter vandringen før solen har stått opp. Målet for dagen er Mount Kenyas tredje høyeste topp, Lenana (4985 meter). Dere ankommer toppen rett for soloppgang slik at dere får en spektakulær utsikt over området når solen våkner og varmer landskapet. På en helt klar dag kan du se Mount Kilimanjaro (i Tanzania og Afrikas høyeste fjell) i det fjerne. Det tar rundt fire timer å komme til toppen. Deretter går turen ned til Teleki Valley på den vestlige siden av fjellet. Frokost og hvile venter dere i Mackinder’s Camp. Så fortsetter turen til den meteorologiske stasjonen (3080 meter) hvor dere spiser middag og overnatter.

Dag 6: Mount Kenya
Avreise fra den meteorologiske stasjonen etter frokost. Vandringen går gjennom skogen til Naro Meru inngangsport hvor en bil venter på dere og kjører dere til neste destinasjon i Kenya.

Turen opp Mount Kenya kan fint kombineres med safari og sol og bad i Mombasa.

Pin It on Pinterest