Mombasa

– Palmesus, koraller og hvite sandstrender!

Det er ved Kenyas kyst mange velger å vaske støvet av seg etter fantastiske safariopplevelser inne i landet. Kokospalmene og mangotrærnes skygge i Mombasa eller en av de andre kystbyene ved Det indiske hav er gode steder å avslutte den spennende reisen i Kenya.

Kenyas kyst er palmesus, koraller og plettfrie, hvite sandstrender. Men kysten er også en helt annen kultur og annerledes mat enn i det øvrige Kenya: swahili – kulturen. Byer som Mombasa og Malindi har gjennom århundrene vært viktige handelsbyer, som igjen la grunnlag for en historisk miks av afrikansk, asiatisk, arabisk og europeisk, som igjen ble til swahili – kulturen.

Mombasa, med sin 2000 år gamle historie er den Kenyas eldste by. For turistene handler det først og fremst om byen gamle bydel, Old Town. Her kan du nyte masser av atmosfære og arkitektoniske detaljer. Utforsk de trange smugene mens du beundrer de fint utskårne trebalkongene og de gigantiske og vakkert dekorerte tredørene. En artig og rimelig måte å komme seg rundt på, er med tuk – tuk.
Også verdt å få med seg er Fort Jesus. Med sin swahili – utsmykning, arabiske inskripsjoner og veggenes tegninger av skip og fisk laget av portugisiske sjømenn, er Fort Jesus en sammensatt historie skrevet i murstein og mørtel.

Strand, strand og atter strand. Sør for Mombasa ligger noen av Kenyas beste strender. Diani Beach er kokospalmer, koraller og klart, blått hav. Blendende hvite strender, vuggende bølger og palmer som svaier rolig i vinden, lever Diani opp til de flestes idé om en tropisk badeferie. Den 20 kilometer lange stranden er Kenyas lengste. Diani ligger 30 kilometer sør for Mombasa.
Tiwi Beach ligger nord for Diani og er mindre og roligere. Hvor Diani er hoteller i luksusklassen, er Tiwi hytter og bungalower i økonomiklassen.

Når temperaturen i Mombasa stiger over hodet på deg, eller du ikke har fått nok safariopplevelser, er Shimba Hills nasjonalpark et deilig og avkjølt mål for en dagstur eller overnatting i en lodge. Reservatet ligger i 500 meters høyde, og strekker seg 192 kvadratkilometer over fjell og daler, med store lommer av regnskog. Her kan du se leoparder, elefanter og andre savannedyr, med Det indiske hav i bakgrunnen. Den mest berømte beboeren er den sjeldne sabelantilopen, som med sine store, buede horn kan spidde en løve til døde.

Mwaluganje Elephant Sanctuary lokker med sine 400 elefanter. Området er ikke større enn 250 kvadratkilometer, og dermed har det den største konsentrasjonen av elefanter i hele Afrika. Den beste tiden for å se elefanter er tidlig om morgenen og ut på ettermiddagen.

For deg som er glad i båtturer og livet under havoverflaten, anbefales en tur til Wasini Island. Turen ut foregår med en tradisjonell dhow, og turen er ofte ledsaget av delfiner. Wasini er en liten koralløy, og et fint utfluktsmål for en dagstur. Underveis kan du snorkle og dykke i Kisite- Mpunguti Marine National Park, hvor du kan se både havskilpadder, Moray – ål og hvalhai.

Nord for Mombasa er det flere fantastiske strender og et par av Afrikas eldste marineparker, hvor det er utmerkede dykkermuligheter blant over 150 forskjellige koraller og mer enn 600 ulike fiskearter.
Watamu Marine National Park ansees for å være et av de beste stedene å dykke i Kenya. Koraller, fisker i alle farger og størrelser, havskilpadder, djevelrokker med vingespenn på opptil 7 meter og hvalhai er bare noe av hva du kan se under havoverflaten. Vannet her er klart året rundt, og det er varmest mellom desember til mai.
Malindi Marine Park dekker 213 kvadratkilometer og er, sammen med Watamu, Kenyas eldste havpark. Fra båter med glassbunn har du utsikt til stripete og prikkete fisk og koraller i alle verdens farger. Du kan også komme tett på havets fantastiske skapninger med snorkel og maske.

Også verdt turen er Gedi – ruinene, som går tilbake til 1200 – tallet. De eldgamle swahili – ruinene er omgitt av en aura av mystikk og er best å besøke når morgen – eller ettermiddagslyset treffer dem.

Start ferien i Kenya med savannenes fantastiske dyreliv og avslutt med fantastiske bademuligheter, palmesus og et stort antall vannaktiviteter. Stikk hodet under vann, hvor livet er like så myldrende som på savannen!

Pin It on Pinterest