Den store vandringen

– Spektakulær dyreopplevelse og naturfenomen!

Det er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker. I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggede gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen med å krysse Mara – elven. Det friske, grønne gresset i Masai Mara lokker dem over på denne livsfarlige ferden.
Når vi tar sommerferie, beveger gnuene og sebraene seg nordover mot Kenya, krysser grensen og finner nye beitemarker i Masai Mara.
For tilreisende nærmer det spektakulære høydepunktet i migrasjonen seg: den dramatiske krysningen av Mara – elven og dens sideelver, hvor et stort antall krokodiller venter.
Når regnet igjen flytter sørover fra Masai Mara til Serengeti i oktober, setter dyrene kursen tilbake til Serengeti, hvor friskt gress venter.

Som fenomen har Den store migrasjonen ingen start eller slutt. Det synes å være en evigvarende syklus. De sørlige slettene i Serengeti tørker inn, matfatet forsvinner og den evige jakten på grønt gress fortsetter. Støvskyene i kjølvannet av endeløse flokker med gnu, sebraer og antiloper beveger seg mot nord, til Masai Mara.
Dyrene har utviklet et smart system, hvor sebraene spiser de høye, stive gresstrå, mens gnuer og gaseller spiser det finere, nye gresset under. Dermed reduseres konkurransen dyrene mellom.
Det enorme opptoget av dyr på vandring går ikke upåaktet hen hos rovdyrene, og løver, hyener, leoparder, krokodiller og geparder får en servert buffé.
Men nye dyr kommer også til: I løpet av tre – fire uker fødes omkring 400 000 gnukalver i februar og mars.

Godt over én million gnuer i følge med mange hundre tusen gaseller, sebraer og andre dyr. Totalt er det snakk om over to millioner dyr. Naturlig nok er det dermed snakk om et øredøvende bråk med hylende sebraer, gnusnøfting og millioner av hover som tramper over savannen. Støvskyer pakker inn de tilsynelatende evigvarende dyreflokkene i et mystisk og vakkert slør. Det er et syn og et leven som tar pusten fra de aller fleste. Den store vandringen går ikke upåaktete hen hos tobeinte med kamera eller firbeinte med sultne mager.

Dette MÅ bare oppleves!

Pin It on Pinterest