Kenya

– Livet er for kort til ikke å dra på safari!

Eventyret begynner ved havoverflaten i Det indiske hav og slutter først i mer enn 5000 meters høyde på toppen av Mount Kenya. Mellom disse ligger noen av kontinentets mest spektakulære nasjonalparker. Kenya er stadig selve definisjonen av safari. Den mest fantasiske og mest kjente er Masai Mara hvor lyden av hundretusenvis av hover runger over savannen. Hvert år samler gnuer og sebraer seg og gjør seg klar for Den store vandringen, som ansees som verdens største dyrevandring. Dette er et spektakulært naturfenomen som alle bør oppleve.
Bare så det er sagt, så er Kenya en destinasjon som nærmest er komplett. Mulighetene her er nesten uendelige. Reisen begynner i Nairobi og fortsett så ut i dyrenes verden. Nasjonalparkene Tsavo, Samburu, Meru, Amboseli og Nakuru venter på deg. På en safari i Kenya er du nesten garantert et møte med De fem store. Sebraer så langt øyet kan se, en leopard døser i et tre, en flokk vortesvin humper av sted med sine fyldige bakender og en elefantflokk er på vei mot elven.

Men Kenya er også så mye annet. Dette storslåtte og vakre landet ligger på begge sider av ekvator. Midt i det hele ruver majestetiske Mount Kenya, et must for alle som er glade i fjellturer.
Mer enn 40 stammer gir Kenya en rik og variert kultur. I sør hersker de fargerike og verdensberømte Masaiene, som stolt bærer sine drakter og spyd over en støvete vei. I nord bor folkeslagene Samburu og Turkana. Kenyas stammefolk lever et tradisjonelt liv hvor mesteparten av dagen tilbringes under et tre for å overvåke kveget.

Tvers gjennom landet skjærer Rift Valley, med sine ulmende vulkaner og glohete geysirer. Besøk en av Kenyas innsjøer og se flamingoer i tusenvis farge innsjøen rosa.
Mens minnene om safariopplevelsene lagres i hjertet, skyller du av støvet i Det indiske hav. Mombasa, Lamu og Malindi har kanskje noen av verdens beste strender. Lange, hvite sandstrender, en eksplosjon av farger under havoverflaten og kokospalmer som svaier sakte i vinden, gjør dette til den perfekte avslutning på reisen.
Når du reiser i Kenya føler du hele tiden at du er på akkurat rett sted, til akkurat rett tid og at du gjør akkurat det rette!

Pin It on Pinterest