Reiseforslag

– Opplev Israel på din måte!

Det er mange årsaker til at så mange mennesker elsker Israel. For noen er det det solrike klimaet. For andre er det de varierte stedene og severdighetene – historisk, arkeologisk, religiøst eller bare det vakre. For andre igjen er det den fascinerende kontrasten mellom fortid og moderne tid. Men for absolutt alle har Israel noe som er vanskelig å definere – en ekstra dimensjon – som gjør hvert besøk til en virkelig minneverdig opplevelse.

Når du besøker Israel for første gang vil du oppleve en konstant følelse av intimitet. Til tross for det faktum at Israel er lite i størrelse, er landet et skattekammer. Et skattekammer som rommer alt fra rødglødende ørken, skiturer på Hermon- fjellet, fargerike korallrev i Eilat, dype kratre i Mitzpe Ramon, fossefall i Galilea og naturvidunderet Dødehavet på jordens laveste punkt.

Israel er også et moderne land som kombinerer en rik og illustrert historie med infrastruktur for reiseliv som dekker enhver feriesmak. Glitrende strender. Travle byer. Naturreservater. Helsespa. Religiøse helligdommer. Kjøpesentre. Markeder. Flotte hoteller. Kunstsentre. Konserter i parken. En stor mengde aktiviteter – både på land og til havs.

Jerusalem: Uansett hvilken vei du velger til Jerusalem, går du pilegrimenes vei – akkurat slik de som har gjort denne reisen gjennom tusener av år. Kong Davids hovedstad på fjelltoppen er hellig for verdens tre monoteistiske religioner. Ingen steder er kontrastene i Israel mer synlig enn i Jerusalem. Jerusalem har noe for alle. Du kan tilbringe dager bare ved å besøke museer. De arkeologiske stedene vil fascinere deg. Gjennom hele året er det kulturelle festiviteter. For mange er dette også en pilegrimsreise til religiøse steder de holder nær sitt hjerte.

Dødehavet: Helse og skjønnhet på det laveste punktet på jorden. Besøkende samler seg her året rundt for å nyte den avslappende, pollenfrie atmosfæren. Moderne hoteller, turer i ørkenen, handlesentrene og skjønnhetssalongene utgjør til sammen et stort helse – og skjønnhetsspa.
Bli også med på en utflukt til Masada, Herodes den stores palass på fjelltoppen, besøk Qumeran hvor Dødehavsrullene ble funnet og se den fantastiske flora og faunaen i naturreservatet Ein Gedi.

Tel Aviv: Den pulserende og intense verdensbyen Tel Aviv – Jaffa, Israels største metropol og verdens handelssentrum. Kulturelle Tel Aviv tilbyr den ene juvelen etter den andre, og byens kosmopolitiske levesett gjenspeiles i det enorme antallet og variasjoner i restauranter, barer og kafeer.

Galilea: Pastoralsk skjønnhet siden bibelske tider. Øvre Galilea er en nytelse for sansene, med skoger og fjell, elver og fosser. Dette er området for utendørsaktiviteter som hesteridninger, kanoturer, rafting, rappellering, fugletitting, skiturer og fotturer. Nedre Galilea domineres av Jezreel Valley, åstedet for kamper siden tidenes morgen og en reise tilbake i historien. Her finner du naturstier, historiske og religiøse steder og feriesteder.

Negev: Denne ørkenen setter sine spor gjennom Israels sørlige del, og den mangfoldige ørkenen inneholder en rekke forbløffende naturfenomener: Nakne fjell og skjulte elveleier, raviner med kratre og sanddyner og spennende dyreliv. Noen besøkende opplever sine sterkeste bibelske inntrykk i Negev, med sine beduinleire som ikke har endret seg mye siden Abrahams tid for mer enn 4000 år siden.

Eilat: Den solfylte paradisbyen. Eilat, helt sør i Israel, overrasker sansene. Her finner du noen av de beste hotellene i Israel, fantastiske opplevelser under havoverflaten hvor fargerike fisker i alle former og størrelser venter, vannsportsaktiviteter og et godt uteliv. Inge tvil om at Eilat er en by for både barn og voksne.

Vi har satt sammen en rekke reiseforslag, både som gruppeturer, familieturer, aktive turer, religiøse turer og reiser som passer for par, venner eller bedriften.
Noen av reisene har ”garantert avreise”, og da reiser du med andre besøkende fra hele verden. Vi kan også skreddersy reisen til Israel slik at den passer akkurat deg og dine medreisendes ønsker og behov.

Din neste reise bør absolutt bli til Israel!

Pin It on Pinterest