Eilat

– Den solfylte paradisbyen!

Eilat, helt sør i Israel, overrasker sansene. I det ene øyeblikket går du langs sørlige Negevs høyland og Aravaørkenen, med sine steiner og fjell i rødt, grått, gult og hvitt. I neste øyeblikk er du ved Eilatgulfen på Rødehavets strand.

Her danses det på stranden, svømmes blant delfiner og koraller, lekes i fornøyelsesparker og festes til langt ut på natten. Eilat har noen av de beste hotellene i Israel, men også overnattinger som passer til alle feriebudsjetter. Uansett hvordan du bor, lover Eilat deg en sann «kom – bort – fra – alt – ferie». Byen er en opplevelse for både barn og voksne: En morsom, interessant og solfylt kilde til underholdning for hele familien.
Vanntemperaturen er det heller ikke noe å si på. Den holder seg konstant mellom 20 og 27 grader.

Essensen i Eilat finnes i det lille området som heter North Beach, med strandpromenaden. Sandstrand, shopping, restauranter, barer og hoteller ligger side om side. Det er liv på stranden døgnet rundt, og kjøpelystne turister ledes inn i et virvar av fristelser, hvor alt er på salg. Like ved broen til den kunstige øyen ligger shoppingsenteret Mull HaYam Mall, med 120 forretninger spred over tre etasjer.
Den kunstige, men flotte lagunen, flankeres av en marina, hvor det er godt over 250 plasser til yachter av ulike størrelse og muligheter for båtturer.

Er du en delfinentusiast og ønsker å komme i nær kontakt med disse vakre og intelligente skapningene, er Dolphin Reef stedet for deg. Delfinene er i prinsippet ville, men de er vant til menneskelig kontakt. Dørene åpnes ofte slik at de kan svømme ut i Rødehavet. Ti meter under havoverflaten svever du inn i delfinenes domene. De kretser rundt, forsvinner bak siktbarhetens slør, for så plutselig å dukke opp en håndstrekning unna deg. Du må gjerne røre, for her er det delfinen som dirigerer. Spiller du ikke dens noter, får du ikke se dem.

Det bugner av aktiviteter i Eilat, så mange at det kan ta pusten fra foreldrene, men barna er i den syvende himmel. Den bibelske fornøyelsesparken Kings City byr på labyrinter, vannfall og rutsjebaner i en artig reise tilbake til faraoenes tid. Andre populære steder for barn er den botaniske hage, IMAX – kinoen og What’s Up Observatory samt et stort utvalg vannaktiviteter og kamelridning.

Med nesten 14 kilometer med kystlinje, behagelig temperatur i det turkisblå havet og solen fra en skyfri himmel, sier det seg nesten selv at dagene tilbringes med tærne i sanden eller hodet under vann.

Fra Eilat har du flotte muligheter til utflukter til Jerusalem, Dødehavet og Petra i Jordan.

Pin It on Pinterest