Dødehavet

– Mer enn en klype salt!

Dødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel, er egentlig ikke et hav, men verdens lavest beliggende sjø. Den ligger 400 meter under havets overflate, og er dermed jordens laveste punkt. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derfor navnet Dødehavet. I tillegg til enorme mengder salt, inneholder sjøen mineraler, og herligheten fungerer derfor som et gigantisk spaanlegg. Her flyter du som en kork i vannet. Området er også det perfekte sted for rekreasjon og avslapning. Smør på med svart leire, få deg en god massasje og trekk inn den rene luften. Da får du krefter til å returnere til hverdagen hjemme.

Helt siden antikken har mennesker valfartet til Dødehavet. Til tross for navnet, så er området i dag yrende fullt av liv og røre. Dagens besøkende har oppdaget at verdens laveste punkt er en kilde til helse og skjønnhet. Som en ekstra bonus til badenymfen, så holder temperaturen i Dødehavet seg alltid på et behagelig nivå. Den varierer fra 19 grader i februar til 31 grader i august.

Om du er av den mer eventyrlige typen, så lokker området med oppdagelsesferder på historiske steder. Her finner du de elleve hulene i Khirbet Qumran, hvor de såkalte Dødehavsrullene ble funnet.
Høyt oppe på et platå på den vestre siden av havet, ligger Herodes’ vinterpalass Massada. Hør historiens vingeslag på en av Israels fremste severdigheter. Bestig fortet ved morgengry, noe som gir deg en utrolig opplevelse. For den som ønsker en mindre anstrengende bestigning, kan taubanen være et godt alternativ.
Du kan utforske området og ørkenen med klatring i bratte klipper, topper og grotter, eller se den fra en firehjulstrekker.
I følge Bibelen lå byene Sodoma og Gomorra på den sørlige siden. Bli med til Sodoma – fjellet, som helt og holdent består av salt. Besku saltformasjonene i grottene i beundring mens du lurer på hvem som kan være Lots hustru….

Da er det bare å innta flytestilling i Dødehavet!

Pin It on Pinterest