Israel

– Det skjedde i de dager…

Israel – en ekstra dimensjon og et spennende reisemål. Det er mange grunner til at reisende tiltrekkes av Israel. Det solrike klimaet. Den rike variasjonen i steder og attraksjoner: historiske, religiøse, arkeologiske og naturen. For andre er det kontrastene mellom gammelt og moderne. Felles for dem alle er at uansett hva du ønsker å se og oppleve, så er hver sving og hvert skritt en minneverdig opplevelse. Selv på din første reise vil alle steder være kjent for deg, nettopp fordi de har historisk betydning og du kan knytte stedet mot en hendelse, et navn eller feiring: Jerusalem, Galilea – sjøen og Nasaret. Du vil reise tilbake gjennom historien når du følger Abraham tilbake 4000 år, Kong David tilbake 3000 år, Jesus tilbake 2000 år og Korstogene tilbake 1000 år.

Israel er et moderne land som kombinerer en rik og illustrerende historie med en infrastruktur som passer reisende. Vakre strender, travle byer, naturområder, religiøse steder, markeder, butikker og spa. Jerusalem, landets proklamerte hovedstad, har stor historisk og religiøs betydning innenfor jødedommen, kristendommen og islam. Byen er et av de helligste stedene pilegrimer fra disse tre religionene kan reise til. For de kristne er Jerusalem stedet hvor Jesus ble korsfestet og stod opp fra de døde. Det er stedet der Gud sendte sin hellige ånd over apostlene. De betrakter denne byen som stedet der kristendommen begynte. Muslimene har bygd Al Aqsa – moskeen på Tempelhøyden, der de mener Muhammed fór opp til himmelen. Jødene betrakter Klagemuren, den siste rest av Herodes den stores tempel, som deres viktigste hellige sted.

Dødehavet er et velegnet sted for helsereiser, men også for de som ønsker å flyte i vannet. Hvor ellers i verden kan du lese avisen mens du slapper av i vannet på verdens laveste punkt?
I Eilat er det sol, bad, shopping og god mat som gjelder. Dykk ned i Rødehavet og se hvilken verden som finnes her.
Metropolen Tel Aviv gir deg kafeer, museum og det mer moderne Israel. Negev tar deg ut i ørkenen, hvor du sover under et teppe av stjerner, omgitt av store sanddyner. Området utforskes med kamel, hest eller jeep. Her kommer du også i kontakt med beduiner.

Israel er ikke bare Bibelens land, men et fascinerende og interessant land som lokker alle – uansett religion.

Pin It on Pinterest