Reykjavik

– Den lille hovedstaden med det store hjertet!

Med en befolkning på 120 000 er Reykjavik ikke noen virvelvind av en storby. Denne lille kosmopolitiske hovedstaden er skapt av jordens indre krefter, omgitt av ren naturenergi og full av kontraster. Her ser du små hus med bølgeblikk ved siden av futuristiske glasshus, førstesklasses fasiliteter ligger så å si ved siden av vulkansk terreng, og internasjonal innflytelse, ispedd islandske tradisjoner, skaper en enestående kultur, hvor gammelt og nytt møtes.

Reykjavik har noe å by på, uansett hva du vil oppleve. Det er alltid en minneverdig opplevelse å besøke byen, ente du søker det pulserende underholdningslivet, øredøvende bråk fra de varme kildene under føttene dine, eller det stillferdige grønne og energiske landskapet rundt byen.

Alle bør besøke byens hyggelige utendørssvømmebassenger med jordvarmevann. Du kan velge mellom å svømme, ta et helbredende bad i «heitur pottur» eller nyte badstu, så rekker du å slappe av og samle krefter.

Reykjaviks omegn er også ganske så enestående og gir eventyrlystne turister mange muligheter til aktiviteter. Listen er lang og imponerende og inkluderer blant annet laksefiske, midnattsgolf, seiling, klatring, breturer, rideturer, naturopplevelser og hvalsafari. Alt i umiddelbar nærhet av byen. Dette kan gjøres på en dagstur, slik at du er tilbake igjen før middag.

Et besøk i denne trivelige byen kan resultere i noen ekstra kilo når du skal hjem. Reykjavik kan skryte av mange førsteklasses restauranter, som er kjent for fantasifulle retter og ferske råvarer. Du vil sikkert finne noe nytt og spennende på menyen, uansett om du foretrekker fisk, lam eller vilt.

Byens energi viser seg også i det store kulturtilbudet. I galleriene, museene og teatrene finner du alt fra det mest avantgarde til det virkelige historiske, fremstilt på en energisk, men samtidig sofistikert måte. Årlige festivaler, spesielle utstillinger og sceneoppsetninger gjør at det alltid står noe på den kulturelle kalenderen. Byen er også kjent som en av Europas hotteste og mest energiske nattelivsbyer.

Reykjavik er portalen til Island. Byen er ung, men likevel med gamle, historiske aner. Den er omringet av fjell og hav, og bare noen minutter finnes en uberørt natur skapt av jordens ustyrlige krefter. Uansett om du søker uhemmet moro i Islands hovedstad eller en stille stund i et unikt miljø, har Reykjavik alt du kan ønske deg.

Fra Reykjavik reiser du hjem med nye krefter – og lengselen etter å komme tilbake!

Pin It on Pinterest