I vikingenes fotspor

– Finn vikingen i deg!

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. I dag følger vikingentusiaster i samme spor. Du kan bo i Viking Village, hvor tema selvfølgelig er vikinger. I restauranten serveres et ekte vikingmåltid som består av tradisjonelle retter, servert på vikingbrett. Det skåles regelmessig med Islands berømte Brennivín (Svartedauen) eller mjød (øl). Uansett valg så krever det at du viser mot som en sann viking. Under måltidet blir det sang og dans, og høvdingen kroner en av gjestene som den Honorary Viking.

Island har også et bredt utvalg av museer og attraksjoner hvor du kan høre mer om våre forefedre som slo seg ned på Sagaøya. Besøk steder som er kjent gjennom de islandske sagaene og hjemmet til Snorre Sturlasson. Ta turen inn i et rekonstruert langhus og se hvordan vikingene levde. En av de største attraksjonen er vikingskipet «Icelander», bygget med de samme metoder og av samme materiale som vikingene gjorde.

I juni ankommer vikinger fra hele verden for å delta i den store Viking Festivalen. Vikingentusiaster samles for å dele og vise frem sine håndverkskunster, slå av en prat, danse, spise og til slutt braker de sammen i et slag eller to.

«I vikingenes fotspor» passer for både familier, par, firmaer og vennegjenger. Den kan skreddersys etter ditt ønske og kombineres gjerne med Islands andre severdigheter.

Reisen er like mektig som guden Odin – og bringer den indre vikingen i deg frem.

Pin It on Pinterest