I tølt på Island

 – Ride, ride, ranke på magiske Island!

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Den imponerende naturen er en inspirasjon for kunstnere, poeter og fotografer. Island er skapt av jordens indre krefter og er full av kontraster. Overalt i Islands bebodde områder møter dere hester som et markant innslag i landskapet. Hva er vel bedre enn å oppleve Sagaøya fra hesteryggen?

Det helt spesielle er at islandshesten behersker fem gangarter. I tillegg til skritt, trav, passgang og galopp, er den kjent for den svært karakteristiske tølten, som er en fire – takts gangart med like store intervaller mellom hvert hovslag. Dere sitter som støpt i salen når islandshestene tar dere med en tur gjennom Islands vakre vulkanlandskap.

Du kan velge mellom flere ulike rideturer:

Dagsturer: Disse passer for alle nivåer, fra nybegynnere til erfarne ryttere. Turene varer mellom 3,5 – 9,5 (inkludert transport til og fra hotell). Området du rir i, avhenger av hvilken tur du velger.

Komfortable turer: Den perfekte måte å bli kjent med islandshesten uten at du ofrer komforten. Turene varer mellom 5 – 9 dager totalt. Totalt sitter du i salen 4-6 timer per dag. Du rir blant villhester, gjennom Islands vakre landskap og overnatter på bondegårder og gjestgiverier med felles bad. Passer for ryttere på mellomnivå.

Autentiske turer: Ri som islendingene gjennom det spektakulære landskapet, hvor villhester følger deg om de ønsker. Turene varer 7-8 dager totalt. Overnatting i sovepose i fjellhytter og gjestgiveri. Kun for erfarne ryttere.

Luksusturer: Ri tölt om dagen og bo på flotte hoteller om natten. Se den vakre naturen, opplev Islands ødemark og nyt lokale matretter. Turene varer mellom 4-6 dager totalt. Passer perfekt for par som ønsker en eventyrlige reise og noe utenom det vanlige.

Vinterturer: Hestene trenes om vinteren, så hvorfor ikke slå følge med de lokale på en vinterridetur? Kombiner gjerne med et besøk hos en oppdretter, hestekonkurranse og show. Turene varer 4 dager totalt. Overnatting på bondegård.

Bondegårdopphold og rideturer: Disse turene passer utmerket for familier. Korte rideturer og mange små gårdsdyr å kose med og mate – dette er noe alle barn liker! Turen varer 4 dager og dere bor på en gård under hele oppholdet.

Round up, hester og sauer: Det blir ikke mer autentisk og islandsk enn dette! Forestill deg tusenvis av hester som løper ned fra høylandet når de skal hjem for vinteren. Vi oppfordrer deg til å delta i innsamlingen, oppdelingen og ikke minst – feiringen. Turene varer mellom 4-7 dager og er kun i september. Overnattingssteder varierer fra fjellhytter til bondegårder med felles bad. For ryttere med middels ferdigheter eller høyere.

Kjør – selv og ri litt – turer: Nyt friheten med å kjøre rundt selv, besøk de kjente severdighetene og bo på ulike hestegårder. Dermed har du mulighet til å ri i de ulike delene av Island. Overnatting varierer mellom bondegårder til bedre hoteller. Lengden på reisen avgjør du selv. Vi hjelper deg med å sette opp reisen.

Uansett om dere er en vennegjeng, familie eller par, så finnes det alltid en hest og en tur som passer for dere! Vi hjelper deg med å finne den rette turen. Gå ikke glipp av muligheten til å oppleve Island fra hesteryggen – du kommer garantert til å tape ditt hjerte til din lille, sjarmerende islandshest!

Pin It on Pinterest