Åtte magiske opplevelser

– Ikke et reisemål, men et eventyr!

Aurora Borealis
Det er ingenting som kan sammenlignes med det å ligge på ryggen, se opp mot de mørke skyene en vinternatt, og se nordlyset danse over himmelen. Lysshowet begynner ofte helt uten foranledning, og er virkelig verdt å vente på!

Polarsirkelen
Island ligger rett under polarsirkelen, med unntak av en liten øy 40 kilometer utenfor fastlandet. Det bor knapt hundre mennesker på Grimsey, men øya er et fugleparadis med hundretusener av fugler.

Mellom kontinenter
På grunn av sin enestående beliggenhet på den midtatlantiske rygger, er Island et av de få steder på jorden hvor det er mulig å oppholde seg mellom kontinentplatene. En vandretur mellom de eurasiske og nord – amerikanske platene er en fin påminnelse om vår plass i universet.

Isbreer
Tatt i betraktning at Island er ganske grønt, er det ikke overraskende at man undres når de hører landets tilsynelatende misvisende navn. Men det er faktisk en god del is på Island. Europas største isbre ligger på øya, og en tiendedel av Islands landmasse er dekket av is.

Under overflaten
Under den vulkanske overflaten på Island finnes utallige grotter og huleganger med fantastiske lavaformasjoner – bare et lite antall er blitt utforsket, og mange er fremdeles ikke engang oppdaget.

Midnattssolen
Sommeren på Island er en fortryllende tid. Hele øya våkner til liv i det vedvarende sollyset. Du får se et Island i et helt annet skjær når du går en tur i midnattssolen.

Utendørsbading
Når kulden setter inn, snøen faller og vinden blåser friskt, er tiden inne til å oppsøke nærmeste basseng eller kose seg i en geotermisk, varm kilde. Det er de slående kontrastene som gir deg den beste opplevelsen av det ekstreme i islandsk natur.

Fred og ro
Det finnes ikke noe bedre sted enn Island å nyte freden. Island har Europas laveste folketetthet og gir deg både nærkontakt med naturen og en opplevelse av å være alene i universet.

Pin It on Pinterest