Island

– Så nært, så spennende, så unikt!

For 16 millioner år siden begynte et jordskjelv på bunnen av Atlanterhavet. En mengde lava, aske, røyk og damp steg opp. Da utbruddet var over, hadde kloden fått en ny øy – Island.
Lille Island, men akk så vakkert, så sjarmerende, så uforglemmelig. Landet er stimulerende for alle sanser. Det er som naturen har valgt å forholde seg ganske fritt til fargevalg. Fjellene varierer mellom blygrå, svovelgule, blålige, grønnlige og svarte.

Sagaøya byr på en stor variasjon i landskapet: isbreer, grønn skog, sandørken, boblende leire, mektige fossefall, majestetiske fjell, daler, juv, lavabredder og vulkaner. Dermed er Island et eldorado for naturelskere. Aktivitetstilbudet er stort og opplevelsene står i kø. Omgitt av naturen selv sitter du og bader i en deilig, naturlig kilde. Eller du utforsker det forrevne, rå og barske landskapet fra hesteryggen, på en stolt og sterk liten islandshest. Ønsker du mer fart og spenning, velger du å se Island med firehjulstrekker eller quad bike. Du glemmer ikke synet av hval og delfiner som viser seg ved siden av båten. Frisk havluft pirrer i neseborene når du rusler rundt i Reykjavik hvor de små gatene med fine gamle hus myldrer av folk. I verdens minste hovedstad kan du fordype deg i kunst, shoppe eller nyte et godt måltid på en av byens mange restauranter.
Du kan reise til jordens indre med en vandring på isbreer, bli med på fugletitting eller dykke dypt under øya og utforske havet nærmere. Reis tilbake i tid og lær mer om de islandske sagaene når du besøker steder som er beskrevet av Snorre Sturlason. Grottevandringer, vakre fosser og geysirer kommer du heller ikke utenom her på øya. Det er så mange muligheter at det nesten er vanskelig å velge.
En ting er sikkert – Island stimulerer alle sanser. Er du klar til å tape ditt hjerte fullstendig, ja da reiser du hit!

Pin It on Pinterest