Kerala Backwaters

– Husbåter uten sammenligning!

Du ønsker noe annet enn de vanlige hotellene og strendene, så hvorfor ikke ta noen dager på en husbåt? Det er ikke hvilken som helst type husbåt, men den typen inderne kalles Kettuwallams. Ordet betyr egentlig ”båt av knuter”, og opprinnelig var de bygget uten en eneste spiker. I dag er båtene gjort noe om, men de er fortsatt bygget av lokalt materiale som bambus, kokosblader, treverk fra aracanut trærne og belysningen kommer fra solcellepaneler. Båtene tilbyr samme standard som et mellomklassehotell og tilbyr alt du trenger med soverom, bad og sittegrupper. Det er fullt utstyrte kjøkken om terrasse hvor du kan slappe av og nyte utsikten og omgivelsene. Mannskapet lager mat om bord, så du kan spise på dekk, under stjernehimmelen og med stearinlys på bordet. Fordelen med en husbåtferie er at du kommer frem til steder som ville vært umulig å ta seg frem til på annet vis.

Det damper fra rismarkene og kokospalmene svaier lett i vinden. Lyden av sang og takten av en indisk sang høres fra plastkannen et sted inne i jungelen. Innsjøene er dekket av blomstrende vannliljer og tebuskene sprenges av blader.
Her kommer du tett inn på naturen og mens du seiler stille av sted passerer du fuglereservater, døsige apekatter i trærne og kokosnøttplantasjer. Du besøker steder som Kochin, som ble grunnlagt i 1341, og som fort ble et viktig knutepunkt for krydderhandelen her på Malabarkysten. Du besøker Dutch Palace og selvfølgelig St. Francis Kirken hvor Vasco da Gama opprinnelig lå begravd.

Uten maset med å pakke reisevesken hver dag, sjekke inn og ut av hoteller, bor du komfortabelt på ett og samme sted mens nye destinasjoner kommer til deg. Du stopper ved byer som Alleppey og i Kumarakom, en landsby med avslappet atmosfære og hvor livet går sin vante gang. Like sakte som vannet renner forbi den.

Innsjøene er forbundet av elver og kanaler, omgitt av lave diker med vaiende kokospalmer og et mylder av boliger, alt fra praktfulle villaer til palmebladhytter. Du befinner deg i kuttanand eller backwaters, et mektig våtområde mellom Kochi i nord og Kollam i sør, et lite stykke inn i landet, parallelt med kysten. Området nord og sør for Alappuzha kalles rice bowl, og har ferskvann siden vannet kommer fra fjellene. Nær Kochi og Kollam er det brakkvann, hvor saltvann fra havet skyller inn. Et seilas her på Backwaters gir også et godt innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever. Folk vasker tøy eller barn, passer rismarker, padler i kano lesset med mat til kveg eller rusler på stiene langs kanalene med bylter på hodet.

Det er tropisk, det er frodig, og det er avslappende. Fargerike fugler synger i trærne, duften fra velduftende blomster og lydene fra kokosplantasjene. Det er fredelig, det er stille og det er godt og bare være til der du slapper av på dekk!

Kerala Backwaters kan fint kombineres med en rundreise i India og sol og bad på Keralas vakre strender.

Pin It on Pinterest