Goa

– Sol, bad og best som det er!

Goa er noe meget spesielt. Her er lange hvite og gylne sandstrender og grønne, nærmest selvlysende rismarker. I byenes gater, mellom de fargede husene i kolonistil, er menneskemyldret ikke så stort og stressende som ellers i India. Goa er stedet hvor du kan oppleve avslapningens kunst, bare ved å sitte i skyggen av høye, svaiende kokospalmer og nyte en iskald drikke eller grillet fisk.

Du kan besøke Indias minste delstat, Goa, hele året, men monsuntiden (juni – september) er meget regnfull, og det kan være farlig å bade på dette tidspunktet. Havet er lunt om vinteren, og bølgene bruser omkring de badende med masser av skumsprøyt. Brisen fra havet gir en behagelig temperatur. Blir det for varmt, gir kokospalmene skygge eller du kan søke ly i en av de mange strandrestaurantene. Er du av den eldre garde eller har med deg barn er ofte byen Calangute populært. Stedet ligger litt nord for hovedstaten Panjim og er det mest kommersielle stedet i Goa. Her står tilbudene om aktiviteter i kø, så hvorfor ikke bli med på et cruise på elven Sal? Kanskje du ser noen delfiner mens du nyter solen og lunsjen på dekket. Noen av cruisene er i regi av Goa Animal Welfare, og overskuddet går til senteret for løshunder i Goa. Dette senteret kan du også gjerne besøke.

Palolem er populært blant unge og backpackers, og her er det flotte muligheter til kajakk og boardpadling. Ønsker du fred og ro, er Patnem ypperlig da det ligger litt lenger sør. Her er omgivelsene mer frodig og grønnere, og strendene er lange og hvite. Det sørligste hotellet, Inter Continental har flotte golfbaner å tilby til entusiastene som vil slå noen slag ved stranden.

Du bør uansett besøke Old Goa, og under kolonitiden koloni-tiden var dette en stor og staselig hovedstad med snirklende smug, plasser, flotte kirker og bygg. I dag er gamlebyen klassifisert som verdens kulturarv selv om bare en mindre del fortsatt står igjen.

Goa er en søvnig bygate med en enslig syklist som sikksakker seg fram mellom pastellfargede husfasader. Goa er en lys sandstrand, med kilometer på kilometer med kritthvit sand som står i sterk kontrast mot det krystallklare vannet og den blå himmelen. Goa er palmesus, avslapning, late dager på stranden. Goa er duften av indiske retter som strømmer ut fra restaurantene og vibrerer i nesen. Goa er solbrente turister som smiler fornøyd under Indias varme sol. Goa er best som det er.

Ønsker du følelsen av en tropisk jul, men fortsatt følelsen av høytiden, ja da er Goa et utmerket sted. Ikke noe annet sted i India feires julen så intenst som her. Årsaken er at nesten halvparten av befolkningen er kristen. Hele desember er Goa dekorert med girlander, kunstig snø og julenisser. Dagene før jul reiser ungene rundt og synger portugisiske julesanger. Julaften holdes det julemesse i det fri under palmene i den tropiske natten.

Goa lar seg fint kombinere med en rundreise, togtur eller Det gylne triangel (Delhi – Agra – Jaipur).

Pin It on Pinterest