India

– Landet med de mange ansikter!

India er ”annerledeslandet”. Dette reisemålet tar pusten fra deg, som du aldri blir lei av og som vekker alle dine sanser og følelser. Her finner du majestetiske fjell, fargerike mennesker, overdådige festivaler, storslåtte strender, et variert matutvalg og en rik kultur.

India byr på vennlighet og gjestfrihet. Et opphold er ikke som ferie andre steder. Det er starten på et kjærlighetsforhold. Har du først besøkt India én gang, ønsker du å komme tilbake – igjen og igjen. Det er nemlig slik at for hver gang du besøker landet, elsker du landet enda høyere.

India er en union av 28 delstater og syv nasjonale territorier, inkludert Delhi som er landets hovedstad. Hver enkelt stat har sitt eget turistprodukt å tilby besøkende. Geografisk deles landet inn i fem soner: Nord, sør, vest, øst og nordøst.
India er mangeartet og variasjonen i dette enorme landet, både kulturelt, religiøst og naturmessig, er nesten uendelig. Den kolossale befolkningen snakker over 100 ulike språk. Syv religioner trives side om side.

I India kan du velge hva du vil oppdage. Du kan forbli i en region eller kombinere flere. India frister med Himalayas snødekte og mektige fjell og et stort utvalg av vandreturer. Agra er kjærlighetens by hvor Taj Mahal fascinerer tusenvis av reisende hvert år. Jaipur, også kjent som den røde by, lokker med sine flotte palasser, trange gater og markeder. Noen dager senere troner du på toppen av en kamel gjennom ørkenen i følge med en rajput – mann med oransje turban og et stort skjegg. Så følger en eventyrlig reise på ryggen til en elefant gjennom tett jungel, mens en tiger beveger seg gjennom buskene noen meter unna. Du blir omgitt av tusenvis av pilegrimer på trappene ved bredden av Ganges i Varanasi, for senere å gå turbankledd og barfotet rundt den hellige dam ved Det Gylne Tempel i Amritsar. I Kolkota beveger du deg sakte på Haorabroen. En uke senere står du og titter beundrende opp på skyskraperne i Mumbai eller New Delhi. Tilbring gjerne noen dager på en husbåt på Dal – sjøen, omringet av uovertreffelig naturskjønnhet. Ønsker du å komme litt raskere frem, velger du toget. Luksustog gjør at du kan oppleve flere byer og steder på en kortere reise. Du går bare om bord, tøffer avsted og nyter livet. Reisen avsluttes på en av de mange, eksotiske strendene i Kerala eller Goa.

Indias størrelse og mangfold gjør det umulig å se hele landet på én reise – selv om man har et år til rådighet. Det er lurt å nøye seg med en liten del av landet ad gangen, ellers blir reisen alt for hektisk. Du skal nyte India: smake, se, høre, føle og oppleve – mens du nyter øyeblikkene.
Det enorme bombardement av India kan virke overveldende og frustrerende for noen mens andre finner den så fascinerende at de vender tilbake gang på gang. Uansett hvilken gruppe du hører hjemme i, så er de fleste reisende enig i at India er en uforglemmelig opplevelse.

Nøl ikke med å reis til India – gjør det nå. Namaste!

Pin It on Pinterest