Sharm el Sheik

– Rødehavets perle!

Solen stiger sakte opp over ørkenfjellene og farger dem i alle tenkbare nyanser av lilla, oransje og gull. Det skimrer i havoverflaten i det klare vannet, og ett par delfiner svømmer nysgjerrig inn mot badestranden som fortsatt er folketom. Bare ett par morgenfugler er oppe og løper langs strandpromenaden før solen virkelig får tak. Om bare noen timer vil hotellrestaurantene yre av sultne gjester, selgere som åpner butikkene sine med alt fra parfymer, papyrus og kopierte designervarer.

I marinaen er det allerede full trafikk der dykkere, snorklere og fiskere forbereder båtene sine med nitro – flasker, svømmeføtter og agn. Strendene vil fylles av badeglade, solelskende livsnytere fra hele verden. For det er noe av hva Sharm el Sheikh er best på: Sol, bad og varme. Selv i de kaldeste månedene her i nord er du garantert sommer og sol, og en temperatur i vannet som aldri går under 20 grader.  Rødehavet varmes nemlig opp av de tektoniske platene, og derfor er temperaturen relativt stabil. I tillegg gjør dette Rødehavet til et ideologisk sted for koraller, planter og all verdens fargerike fisk. Nettopp derfor er Sharm el Sheikh ett mekka for dykkere og snorklere.  Her finner du Ras Um Sid som er rangert som verdens nest beste dykkested etter Great Barrier Reef i Australia. Men for deg som bare vil snorkle holder det lenge med hotellstranden for å se en dragefisk eller en Nemo fisk eller to.

Sharm el Sheikh har mer å by på enn badeliv. Her finner du restauranter fra alle verdens kriker og kroker, enhver gane blir garantert fornøyd. Kinesisk, amerikansk, indisk, arabisk, ja alt du kan tenke deg, i alle kategorier. Prøv deg frem under ferien: alt fra lokale gatekjøkken der egypterne selv spiser, til de flotte femstjerners restaurantene.
Skulle det rocke i dansefoten er det nok av utesteder å velge mellom. Enten du vil se orientalske show med magedans eller virkelig slå ut håret og la dansen gå. For vennegjenger og partylystne har Sharm el Sheikh et utall steder å velge mellom: Pacha, Buddha Bar og Hard Rock Cafe.

Tilbring gjerne en hel dag på Rødehavet. Det er nok av spennende båtturer å velge mellom. Bli med på et prøvedykk – eller ta dykkesertifikat. Fra båten kan du prøve fiskelykken, snorkle, eller bare ligge på soldekket med en god bok.

Sharm er omgitt av turkisblått hav på den ene siden og ørken på den andre. Føl deg som Lawrence of Arabia når du utforsker landskapet fra kamelryggen eller hesteryggen. For den som ønsker litt mer action: Quad – bike. Uansett så er ørkenen like mektig. Avslutt turen hos beduinene med en kopp te eller grillaften- og opplev en stjernehimmel du aldri har sett maken til!

Fra Sharm el Sheik arrangeres det dagsturer til Kairo, Dahab, Blue Lagoon og Luxor. Om natten kan du vandre opp Mosesfjellet.

Så enten du vil ha fart og eventyr, fest og moro eller bare nyte solen og nydelig mat, er Sharm el Sheikh stedet for deg!

Pin It on Pinterest