Hurghada

– En solfylt og travel ferieby!

Den egyptiske Rødehavskysten har utviklet seg med lynets hastighet, og besøkende fra hele verden strømmer hele året til store turistbyene. Strandferien kan enten legges til det avslappende El Gouna eller det mer hektiske og livlige Hurghada.

Den største og eldste av Rødehavets badebyer er Hurghada. En gang en liten fiskerby – i dag den tredje største byen langs Rødehavet. Byen har ekspandert enormt de siste årene, og de som besøkte Hurghada 10 år siden, vil de nesten ikke kjenne seg igjen i dag.
Her finner du moderne marinaer med luksusyachter som perler på en snor, nylagte gågater, kjøpesentre og restauranter. Brede gater hvor store palmetrær kaster en lett skygge, femstjerners hoteller og badeland for familier og de yngste.
Vil du ta en titt på egypternes daglige liv, tar du turen til El Dahar, det «gamle» Hurghada. Basarene og handelskvarterene her minner på mange måter om Kairos, bare i mindre målestokk selvfølgelig. Du kan snuse litt på en egyptiske handelsmentaliteten og prøve pruteevnene dine. Det lokale markedet, med brød, frukt og slaktervarer, er også verdt et besøk. Spis lunsj på den lokale fiskerestauranten, og du blir garantert ikke skuffet. Maten er fersk, rett fra Rødehavet, og grilles på åpen grill foran deg. Legg til det egyptiske nybakte brødet, tahina, så er lykken gjort for de fleste mager.

Ønsker du noen annet enn late dager på stranden, er det et bredt utvalg av aktiviteter. Du kan ri på Ørkenens skip, kamelen, i den flotte ørkenen, og forflytte deg som en ekte beduin.
Det reiser seg store støvskyer bak deg, og brumming fra firehjulingen summer i ørene når du crosser rundt, over og ned sanddynene.
For de som liker windsurfing er det perfekte forhold for dette.
Med sin fine, hvite sand og det klare turkise vannet er Mahmya Beach på Giftun Island et lite fristed fra badebyens mer overfylte strender. Hils på delfinene og ta snorkelmasken på deg for å utforske livet under havoverflaten.

El Gouna er på alle måter et ferieparadis med jordfargede villaer i marokkanske stil, grønne golfbaner, fine hoteller, gode strender, luksusmarina, spa og butikker med glimrende shopping.

Hurghada er det perfekte knutepunktet om du vil oppleve Kairo og Luxor. Her har du muligheten til å ta en tur til Kongenes Dal og Karnak – tempelet i Luxor den ene dagen, så en dag på stranden til avslapping for deretter å besøke Sfinksen og Pyramidene i Kairo den neste.
Du kan også kombinere Hurghada med cruise på Nilen eller en rundreise i Egypt.

Enten du vil nyte solen og stranden, ta med barna på badeland eller slappe av etter cruise på Nilen, besøk i Luxor eller Kairo, er Hurghada det optimale feriestedet.

Pin It on Pinterest