Egypt

– Fy farao for et ferieland!

Ikke noe annet land i verden har så mange unike og velbevarte underverker som menneskeheten fascineres og tiltrekkes av. Oldtidens Egypt, med sine pyramider, templer, kongelige graver og skatter imponerer besøkende den dag i dag. Du har reist 4500 år tilbake i tid og står på Giza – platået rett utenfor Kairo. Foran deg står tre pyramider, som bindeledd mellom mennesker og guder, i form av et gravkammer til farao. Ikke langt unna svinger Nilen seg gjennom landskapet, som en gyllen slange. Den er selve livsnerven i Egypt, en rolle den har hatt siden menneskene slo seg ned i landet. Du kan seile oppover Nilen på en av de mange cruisebåtene. Blått går over i grønt og så til gult. Vann, skog og ørken flyter sammen i ett. Solen går ned og templene langs bredden kaster lange skygger over landskapet. Hieroglyfene i gravkamrene i forteller historier få kan lese, men som imponerer oss alle. I Det egyptiske museum får du se alle skattene fra oldtiden. Det glitrer i gull og steiner. Du kan komme ansikt til ansikt med mumiene til faraoene Ramses II og Seti I.

Kairo byr på et yrende folkeliv, hvor lukten av shisha omlukker deg mens du er på jakt etter suvenirer å ta med hjem. Du kan ri dromedarer i ørkenen, foreta en nattevandring opp Mount Sinai hvor Moses mottok De ti bud eller besøke beduinene. Landsbyene er preget av en rolig og enkel livsstil, hvor esler, høner og barn fyller gatene.

I Sharm el Sheik og Hurghada avslutter du reisen. Her er det late dager på stranden som gjelder. Under havoverflaten venter en eksplosjon av farger i form av fisker av alle slag og størrelser og vakre korallrev. Det er flotte muligheter for både dykking, snorkling og andre vannaktiviteter her.

Egypt gir deg verdens eldste kulturarv og du vil så absolutt oppleve ting du ikke ser andre steder i verden. Kombiner kultur og historie med sol og bad, og du har nettopp valgt den perfekte ferie!

Pin It on Pinterest