Cuba

– Se Cuba før det er for sent!

Når du reiser til Cuba merker du at du har krysset en grense. Kulturen, politikken, menneskene, bilene, tempoet – det er ikke uvanlig at du får en fornemmelse av å ha reist tilbake i tid. Cubanerne i seg selv har veldig lite materialistisk, men Cuba har så uendelige mye. Kritthvite strender som bukter seg bortover, eggende salsarytmer som møter deg på hvert gatehjørne, duften av sigarer i små barer, lyden av gamle amerikanske biler og griser og høner i bakgården.

Da Christopher Columbus gikk i land på Cuba om morgenen den 27. oktober 1492 uttalte han følgende: «Dette er den vakreste øy et menneske noen gang har lagt sine øyne på». Columbus tok ikke feil. På Cuba feirer menneskene livet på gaten, under revolusjonær propaganda på falleferdige husvegger. Her er rasjoneringskort den eneste måten å livnære seg på. Havanna byr på gammel arkitektur, små og trange gater, livlige barer og historie. Enorme, bevokste klipper skyter opp som paddehatter midt i et flatt, veltrimmet landskap med tobakksåkre i Viñäles. Gjenopplev revolusjonen og følg i Fidel Castros fotspor i Grisebukta, Santiago og Sierra Maestra – fjellene. Besøk mausoleet til ikonet Che Guevara i Santa Clara for deretter å nyte musikken i Bayamo og Camagüey. I Trinidad tilbringes dagene på stranden, men når kvelden kommer, rusler du rundt i trange smug, mens fargerike hus omringer deg.

Cuba byr på vandreturer i fjellene. Krystallblått hav lokker med en fargerik verden under havoverflaten og frister både til snorkling og dykking. Bli med på en båttur og se etter delfiner. Lær om landets rike historie i et av de mange museene. Du kan smake på rom og sigarer, samtidig som du får en introduksjon av hvordan disse produseres. Mål krefter med blue marlin, sverdfisk og andre skapninger i havet under en spennende fiskeekspedisjon. Det er også mulig å oppleve den vakre øya fra sykkelsetet. Mens du tråkker av sted, vinker cubanske barn deg videre. Start livet som nygifte med å legge bryllupsreisen til fascinerende og romantiske Cuba.

Cuba er autentisk. Cuba er ekte. Cuba er kjærlighet. Cuba er stedet du vil forelske deg i. Cuba er rett og slett stedet hvor tiden stod stille og du ønsker å forbli her!

Pin It on Pinterest