En eventyrlig rundreise

– Et kongerike blant Himalayas skyer!

Det lille kongedømmet ligger i østre Himalaya mellom Kina, Tibet og India. Bortgjemt fra resten av verden frem til 1961, men nå finner flere og flere turister frem til det flotte lille landet. Bhutan er fargerikt, kupert og robust, med sine og dype daler og majestetiske fjell. Det et vakkert, magisk og fortryllende.

Lykke! Slik føler du det allerede ved ankomst i Paro, hvor du har utsikt over store deler av Himalaya, inkludert Mount Everest, på veien mot Thimpu, Bhutans hovedstad. Det er en velstående og fortryllende by, med de travle gatene, museene og de mange historiske stedene. Byen har i tillegg en spennende arkitektur og kulturen er meget godt ivaretatt. Besøk Memorial Chorten, et landemerke og minnested til Bhutans tredje konge, Jigme Dorji Wangchuck. Han kalles ofte også «det moderne Bhutans Far». Besøk kunstskolen Zorig Chosoum, tekstilmuseet, det lokale postkontoret og papirfabrikken. Mektig imponerende er festningspalasset Traschico Dzong, hvor du finner både tronsalen til kongen samt flere av de administrative kontorene til landet.

På vei til Punakha kjører du gjennom Dochu La Pass og de 108 stupaene som ble bygget til ære for dronningmoren. Punakha var tidligere hovedstad i Bhutan frem til 1955, og du starter besøket med en 40 minutters spasertur til Chhimi Lhakhang. Tempelet er dedikert til Lama Drukpa Kuenley og ofte besøkt av kvinner som har problemer med å få barn. Videre besøker du Punakha Dzong, og den flotte festningen tar pusten fra hvem som helst. Til tross for at det flotte bygget har blitt ødelagt flere ganger av jordskjelv og brann, har det blitt gjenreist og totalt renovert. Dette er kanskje den flotteste festningen i hele Bhutan!

Punakha ligger i dalen mellom de to vakre elvene Pho Chu (han) og Mo Chu (hun), og om du ønsker kan du bli med og rafte på Mo Chu – elven, eller utforske området på egen hånd. Her går du gjennom risåkre og frodige skoger mens fisken leker i elven. Spis lunsj i det grønne og eller ta turen til Nalanda Monastery og prat med munkene som bor her. De benytter gjerne anledningen til å få prate engelsk.

Videre går turen til Paro, og her får du være med til gården Sisina og familien vil vise deg hvordan du lager ekte bhutansk mat. På menyen står hjemmelaget og nærproduserte varer.
Besøk Nasjonal Museet så du virkelig får se hvor flott bhutansk håndverkskunst er. Utvalget er stort og du kan velge og vrake mellom alt fra mynter, våpen, frimerker og malerier.

Som avslutning på turen – og kanskje høydepunktet på din eventyrlige reise – drar du til Tiger’s Nest, som er Bhutans mest kjente tempel. I dag må du ha gode sko og uthvilte ben. Turen opp til det majestetiske tempelet tar rundt fire timer, men hvilken fantastisk tur det er! Fargerike bannere og dekorasjoner i fjellet symboliserer lykke og hell, vitalitet og beskyttelse fra onde ånder på din vei. Ikke rart stien også kalles «De hundretusen Feers Sti». Det er uten tvil verdt å se dette tempelet, der det «henger» på en klippe 3210 meter over havet, 900 meter fra bunnen av dalen.

I følge legenden fløy Guru Rinpoche hit på ryggen til en tiger, og derav navnet. Ikke vanskelig å forestille seg dette når du ser plasseringen av tempelet. Se for deg hvilken enorm oppgave det var å ta frem hit da brannen startet i 1998. Du kan jo bare tenke deg hvilken jobb det har vært å restaurere det tilbake til slik det står i dag.
Med all sin flotte natur, dyreliv og templer har Bhutan garantert gjort inntrykk på deg. Allikevel er det kanskje lokalbefolkningen du husker best for sin gjestfrihet og vennlige smil. Bhutan er et land hvor optimismen, lykken og magien ligger i hvert andetak!

Opplev Drakeriket du også – du kommer ikke til å angre!

Pin It on Pinterest