Bhutan

– Tordendragens land

Bhutan, «Tordendragens land», er ikke noe vanlig land. Det er et kongerike ved foten av Himalaya, omspunnet av myter og legender. Når du hører ordet Bhutan, tenker du nok på isolasjon fra resten av verden. Bhutan har åpnet sine dører for besøkende, og de som kommer sitter igjen med en uforglemmelig reise.

Vakre klostre, innhyllet av morgentåke og sollys, klamrer seg fast under fjellpass. Fargerike bønneflagg vifter i vinden. Safrankulørte munker vandrer langs stien. Mennesker med blomster i hendene vandrer etter i et behagelig tempo. Klosterveggene er opplyst av skinnet fra de mange lys som er tent i bønn.

Landet er sagnomsust, og kongen reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonal produkt. De lokale lever harmonisk i den spektakulære naturen. Bare innflyvningen til landet føles som Vår Herre har delt en del av paradiset med deg. Dette må være en av de mest spektakulære land i verden. Deretter er resten av reise gjennom eventyrboken. Du besøker templer, klostre, kan rafte på elven, vandre i fjell og daler, over rismarker og delta i festivaler. Om du skal velge et tempel mens du er her, bør du få med deg Tigers Nest. Tempelet ble bygget for 1000 år siden, og ligger inneklemt under et utspring i fjellet i 3000 meters høyde. Legenden sier at det var en drage som fløy materialet opp hit. Selv om du ikke tror på drager, kan det ende du endrer oppfatning etter et besøk her. Drar du på fottur i fjellene, er det stor sjanse for at du møter snøleopard og bjørn. Allikevel, det største inntrykket får du ikke fra natur, dyr eller templer. Det er det lokalbefolkningen som står for. Kongen har nemlig bestemt at alle mennesker skal være lykkelige, og alle beslutninger skal fattes med dette i mente. Bhutanerne tar deg derfor i mot med gjestfrihet og varme. De deler mat, smil og gode historier. Her lever man på optimisme og tro på framtiden.

Bhutan er reisen til lykken – så bli med du også!

Pin It on Pinterest